Ahogy jött, úgy ment is, egy hógolyónyi maradt csak a hétvégi bánkúti nagy hóból – videó

Megosztás

Takaros, több centis hólepel alakult ki a hétvégén Bánkúton a kirándulók nagy örömére. Most azonban a videók és képek segítségével megtekinthetjük az előtte-utána állapotot. Gyakorlatilag semmi sem maradt a fehér csodából, minden elolvadt.

Vasárnap reggelre fehér hótakaró lepte be Bánkútot és a Bükk magasabb részeit, a hóvastagság az 5 centimétert is elérte. Az enyhülés azonban megtette a hatását és ma reggelre már csak egy talpalatnyi hófolt maradt a fehér takaróból Bánkúton. Hóutánpótlásra a következő napokban nem is számíthatunk. Az éjjel érkező csapadéktömb a hegyekbe is csak esőt fog hozni és nem számíthatunk azt követően sem halmazállapot-változásra.

Bár a hét második felében jó eséllyel visszatérnek a fagyok a csípős reggeleken, különösen a hegyekben és völgyekben fordulhat elő ez nagyobb százalékban. Forrás: Időkép

Most pedig nézzük meg az Időkép kameráján keresztül, hogyan tűnt el szinte órák alatt a csinos kis hótakaró Bánkútról, csak egy talpalatnyi helyen maradt meg a fehérség, ahol előtte még szánkózni lehetett.

Érdemes teljes méretre nagyítani a videót.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek